Friday, April 22, 2011

Luar biasa..

alhamdulillah...dah sampai hari jumaat..even jumaat ni dah setengah hari, syukurnya sepanjang masa tiada tara dan tiada had masa.

hari ni, pagi2 lagi dah ade temujanji dengan ilmu. aku hanya dipisahkan beberapa hari je lagi untuk berhadapan sekali lagi dengan ujian penentu kerjaya aku. aku tak pernah rasa lelah even tipulah aku katakan aku dah banyak kali mengeluh. tapi bila difikirkan balik, keluh kenapa? keluh atas kelekaan diri sendiri? muhasabah.

ya, semangatnya kali ini luar biasa sekali. dugaan malas tu akan sentiasa ada dalam diri, tapi kalau rasa nak gagal lagi, silalah tidor tiap masa tanpa ulangkaji. tanya lagi, nak ulang lagi ke? kalau xnak, get smart bro. kalaupun xde rezki nak lulus sume, at least 2 per 3 dah dalam genggaman. lazimnya, target harus tinggi dan ia tak mustahil sama sekali. insyaAllah kali ni, aku nak pass sume sekali.

luar biasa jugak hari ni, dewan solat masjid wilayah sesak awal drpd biasa. aku rasa aku awal hari ni, sbb tak abiskan masa kt selera duta atau bazar menjamu selera, tapi hari ni mmg luar biasa. maybe sebab utama, jemaah dah sedia ambik tempat, nak bersama imarahkan kehadiran tetamu istimewa, imam daripada masjidil haram...sangat bertuah hari ni, beliau telah membaca khutbah dan sekaligus mengimamkan solat jumaat hari ni.

di sebalik kesesakan tu, luar biasa jugak, sebab ternampak kelibat pengetua af9, hihi...mr amy search. sgt smart berjubah putih. itulah dia sekarang...hijrah? (dah lame dah) mungkin itu yang frasa yang terbaik.

jumaat hari ni masa ade beberapa jam je lagi..nikmati selagi ada...

jazakallah.

4 comments:

UrBelovedWiffy said...

Ye semangat tuk kita..Nak dpt baby dh kne tingkatkn kehidupan demi msa depan bersama..insyaAllah ada rezeki utk kita hubby..Doa keluarga & sahabat kita sentiasa ada bersama kita.

Bertuahnye berIMAMkn Imam Masjidil Haram..bkn slalu dpt tu melainkn ke tanah suci..

Gud luck to both of us..

UrBelovedHubby said...

insyaAllah, i'll do my best for us..tq sayang...

Nadnadnadiiiiii'ku said...

adekah imam ni yg akan mengimamkan maghrib di kg baru hr ni?

ZZnoor said...

sy pun tak sure...maybe yes...ya big possibility yes.