Thursday, September 30, 2010

ALAMAK???

hahaha...kejap masa berlalu...rasenye baru je nak abis penat..rupe2nya...masanya dah tiba?? ha? ye ke ni?? huhu.. ye ye...bila dah terserempak kawan2 seperjuangan masa PTK assessment kat genting td, mm ye..report dah siap ke? bertanya sesama sendiri...mengharapkan jawapan yang same...

"aku blum buat lagi bro...hari ni baru datang keje..."
"akak pun blm buat lagi..petang ni la kot..."

alamak? macam2 bunyi? macam2 cerita? tapi maknanya memang same. most of us belum buat lagi!! mm, dateline? esk bro...kul 1200 pm.

ha, ni la reminder tu!!! jgn wat dek je..hihi
mm...xpe...after jamuan abis, aku terus gerak gi tempat, n start doing my assignment. REMINDER from secretariat pun dah dapat, means jangan lupa or jangan tak hanta (dalam bahasa mudahnya ye) laporan atau kertas kerja anda tepat pada masanye.

before balik, sempat jugak typing here n there. benda dah ada, just nak kena elaborate n explaination in more details. problem? insyaAllah...everything will be fine.

Video Culture

tiba-tiba aku nak bertanya pada seorang sahabat baik, bagaimana ni sume bermula. sahabat baik aku ni juga one of yang bertanggungjawab untuk menjayakan misi penting Matrade ni. dah banyak jugak yang dia sumbangkan even dia masih baru dalam team ni. tu yang buat dia sanggup lepaskan peluang keje kat tempat lain, in terms of position, in terms salary, but still...he prefer to stay at the place that able to give him satisfaction n appreciations more than other things.

duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi dengan seangkatan kawan2nya yang mungkin lebih berpengalaman dari segi usia dan tempoh keje mereka, tapi dia mampu untuk buktikan potensi, minat dan skill yang ada, dia stil dapat menempatkan diri dia di kalangan mereka2 tu.

ye, how its started? there's a management team has visited prince court medical centre (PCM)..i donno when is the actual time, maybe around year 2008. ya maybe..n then, during the visit, PCM shows their 'Corporate Video' for the introduction of the session. Matrade delagation was impressed n it inspired them to do the same thing for us. so? how is it? interesting ha?

di situla bermulanya...n now? we r buzy shooting to complete the variety scenes, acting n feels like we r the real actor n actress. haha. now i know how hard to be a movie star!! haha. even it just a short scene, mm ya something that we have to do with direction, actually is quite hard. begin 27th sept until today, 30th sept 2010...the shoothing stil in progress, while Matraders continouing to give the best support to make this thing happen n success!

let us feel proud to be part of this historic video culture of Matrade. the contents that shows of well living in Matrade, in a whole concepts n edges, in terms of working, sociality, recreation, good environment & positive attitude that can be the inspirations to many other organisations & people.

good luck & thanks to production team!! for the trios?? mr. supian, mr. bad, mr. faizal IT, u guyzz are simply superb!! thank you Matraders!!

Wednesday, September 29, 2010

Aku yang teringin

since last week...aku tak berhenti memikirkan benda ni. ye, aku punya keinginan tapi masih dalam tahap yang mampu dikawal kuasa normal. mmm, bunyi cam serius, tapi bagi aku..ye ia serius. selalu 'mengadu' pada isteri, huhu...teringin sangat...

my wife dah membayangkan, betapa nikmatnya kalau ia benar2 menjadi kenyataan. rupa2nya hasrat kami same, cume bezanya aku lebih teringin daripada dia. hihi. my wife dah remind, dah ke belum aku sampaikan hasrat hati aku ni pada ayah dan mama? aku pun kate, mm...asyik lupe jee...sampailah 2 malam lepas..?

bagai mengantuk disorongkan bantal, inilah jawapannya. ayah mesej mulakan kata, aku balas menyambung bicara. soalan yang dah sedia ada jawapannya, so tak susahlah aku untuk mengatakannya. ye ayah, agee & pia balik seremban minggu ni ye. mm, sambil senyum simpul aku sorang2, ditemani isteri yang dah nyenyak tido.

"yah, agee teringin sangat nak.. nak... nak makan laksa johor. hihi. ayah rase boleh tak?? mm agee blh tolong belikan bahan2. mm ayah blh tolong bgtau mama?" haha...dah kusampaikan pada ayah, now dup dap dup dap tunggu jawapan.

gambar sekadar hiasan. ni mmg laksa johor. tp mama selalu
buat laksa terengganu. bezanya? laksa johor pkai spageti,
tapi laksa terengganu pkai mee laksa yang biasa tu.
mm, mana 1 plihan anda??

"ok..kita buat hari ahad ya, hari sabtu mama nak buat mee kari, sbb ad sedara dr sungai besi nak dtg, lagipun sabtu tu ayah mama ade 3 jemputan. ok, nanti ayah beli barang2, nanti claim ya.." yahooo!!! boleh!! aku pun dah mesej mama semalam, insyaAllah...best best!!

mm jap jap, sedare mara dr sg. besi? sape ye? yg mane 1 ye? mm ntahlah.. hihi.. nt jumpe gak. yg penting?! laksa laksa johor!! ke terengganu?!! tak kisahlah!! yg ptg both of it best!! can't wait!!!

Tuesday, September 28, 2010

the journey of MAGIKA!!

Tatak galuh setia memandang aku dan isteri. ape agaknye soalan dia ye? "Adet? bile nak tengok Magika?" "ha..hubby? bile?"... "mm, hari ni la...after keje, gerak teruuuss". "dan dan hari ni..." terus gelak2 my pwincezz mata bulat. nape? xleh ke?? hihi.

ya, since last week..tatak beriya ajak pwincezz gi tengok Magika..tp pwincezz cakap, tak boleh...sebab dia dah janji nak gi skali ngn aku. hihi.. nice try tatak, but u can't!!! hihi..so now, i'm here!! nak tunggu ape lagi!! jom jom!!

alamak...hujan lebat? now 535 pm...show stat kul 610 pm. mm, sempat ke tak ni...sempat2. gerak..ya, s expected, klu hujan lebat, biasenye mmg jam. tapi...jam pun tempat biasa, so big possibility jam ni kejap je. hujan masih lebat, traffic clear jew...vroooommm!!

best (bukan besh)! tepat tepat dan tepat. beli popcorn kul 605 pm. masuk panggung tepat2 kul 610 pm. show dh stat? blum lagi...hihi. tgh preview n iklan2 lagi..huuuu...lega lega.

i'm owes positives before the show start. sume movie yang aku tengok, mesti kna positive dulu...kna cakap ngn diri sendiri, cite ni best cite ni best. ya, br sedap hati nak tengok. once the MAGIKA start? waaahhh...

let us share the journey!!!

'cantiknye' cerita ni??!!! serius sangat cantik..i mean..the 1st scene of dunia Magika, sangat cantik.. dengan hijaunye...warna-warninyee...huuu...

"Selamat datang semua...ke dunia kami magika..." 1st song of the soundtrack...it just the beginning of many great songs during the musical film...skang ni pun, aku tengah dengar 'highlights' soundtrack Magika via FB page..

have u watched 'Sound of Music'? 'Grease'? 'High School Musical'? Magika is the origin Malaysian style. Kalau holywood ade Disney, Malaysia ade KRU brothers. aha!

for the person who love something new, fantasy, fairy tales, superb songzz & musiczz, walla...pls pls pls...have the wonderful world & journey of Magika!

"Selamat tinggal semua..dari dunia kami Magika..."

Memoriezz : Bye Pap...Bye Mom

seconds before we r departing to KLIA, 19 September 2010.
its never been ez for us when d times come.

My wife said, after balik raye ni, we donno yet when we'll be back again here in Kuching. next raye? tu dah sure...tapi tu lame lagi. ya, start next year, kami nak save cuti, nak save duit...pwincezz faham...pap & mom faham. Mom pesan, cuba skali skala, tengok kat internet kot2 ade tiket murah..and insyaAllah...klu kami tak berpeluang balik sane, Mom & Pap akan datang sini. ya, I'm gonna miss them...moga Allah akan sentiasa melindungi mereka, beri mereka kesihatan yang baik dan berbahagia selalu. Amin ya Rabbal 'Alamin.

Memoriezz : After 1st Syawal

2nd Syawal..jalan2 beraya

kami jalan beraya di kelana jaya, umah mertua abang

sit for a while at Bonia, Subang Parade

staring each other? who will win?

hihi...sweetnye gamba ni..Athirah & Aunty Pia

1, 2, pose!! 20 year old different, but do have same interest!

Yet to see their eyezz...

Irdina Aufa bt Idzwan Noor
oo..kt FB bukan main Aufa gelak2 ye, tgkla nt, klu Agee & Aunty Pia blk
seremban, Aufa stil xbangun, xdpt tengok awak tu, Agee cium2 sampai bgn.hihi

Aydin Iqram Noor B. Idzam Noor
hye sayang, kejap je kite jumpe ye. Agee & Anty Pia blum sempat lagi
nak dukung & kish2 awak. later kite jumpe ok..i miss (not mish) u...

I miss u both!! I wanna see ur eyezz!!

Memoriezz : 1st Syawal 1431 Hijrah...


saat menunggu takbir pertama solat sunat aidilfitri

steal d moment after solat.
me, abang, wit abg Epit & his son Emil

kasih bonda dan ayahanda di pagi syawal

cucu-cucu atok & mak wan says
"selamat hari raya, we want duit raya.."

abang & kak ayu begin d upacara salam

catch d moment wit Hj. Shahidan's family.
we miss (not mish) Awan

their 1st three cucu!! alesya, affiq, athirah

our first aidilfitri together..huhu...i love u...
 
wit my beloved king!

waiting Aydin Iqram Noor..here we at Columbia Asia

same to us...waiting to meet baby Aydin for the 1st time..
   
shot of d day!!

venue: wak kamut's crib. senyum selalu...

aunty pia & alesya


Memoriezz : Sebelum raya...

mm..b4 berbuka @ thai xpress.
 
yay! get bz shopping @ bukit bintang, Pavi just a background.
 
the final seconds b4 Pavi fully closed.

Pavi pavi...suke scene kat c2..cantik jee..

iye..sale...tp kt cni klu sale pun, lbh krg same je. hihi.

i like this shot! sbb tu yang nk sgt amik gamba kt cni.

pose dgn hasil shopping...uuu best! not besh ok! best!

sinaran raya charity? last shot b4 gerak balik

iye...she wanna cut her hair!!! really??

here we r!! sejarah bakal tercipta!!

In progresssss....

taddaaa!! omella!

juadah berbuka terakhir tahun ni.. mm..ade sup tulang,
ade rendang daging, ade lemang, ade macam2!!

takbir malam raya...ayah situuu!! sayunya malam tu..huhu

Sunday, September 26, 2010

Ini yang special tu!!

yesh!! (alamak, mcm tak besh..ish xmo xmo...macam x best je lagi cakap 'pelat2' camtu lagi skang ni..dah mcm bunyi..mm xpela...hihi) yes!! alhamdulillah, dh turun dr genting, dok menapak balik ke menara Matrade. bukan jalan kaki, tp pkai bas ofis le.. dengar menapak je ingat jln kaki...no no no. hihi.

sampai je kt ofis...pwincezz blm kelihatan lagi. hihi..tengah iron rambut ni..jgn mawah pwincezz...mmuahh. xpe, dah pesan kat dia, dont rush, take ur time...hubby blh tunggu. lgpun, klu tunggu kt menara ni, insyaAllah selamat.

lalalala...30 minutes later...taaddaaa!! my pwincezz mata bulat dah sampai!! penantian berakhir! jom balik. xsabar nk balik..nak rehat cukup2...tq sayang jemput hubby..

ha, nampak tak huruf "Z" kat situ...cube tengok2 btul2..ade tu..susunan strawberry merah, dihiasi nata de coco laici..kt layer bwh ade..fruit cocktail..
tgh dok kemas2 n cube2 merehatkan diri kt umah...aku pun tnye my pwincezz..."sayang, u said u hv smthing special for me...what & wer is it?"..lalalala..."ni dia!! especially for u!!" "wow!! cantik!! siap ada huruf 'Z' lagi kat puding tu...huhu..tq sayang..."

i got a puding!! 'Z' puding nama dia..besar gila my pwincezz buat..mm later on dia akn potong2 n bagi jugak kt kwn2 dia...

thank u sayang for d puding!! hubby hargai sgt...i love u!!

Saturday, September 25, 2010

She's alone...

0608 am : Salam hubby...sayang nk gi anta tatak blk. dia nk balik JB so kena balik awal...sayang tantok...semalam tido lambat...sayang gerak dlu ye...
0712 am : Hubby, sayang dh kt umah...sayang nk sambung tdo..pusing2 kepala...kol 9 kejutkan sayang blh?
0959 am : Sayang tgh kemas baju kat dlm bag kita...sayang pun xtau nak mamam ape ni..lapa dah...
huhuhu..she's alone...nk kejutkan? nk tolong kemas? nk brk1st same2? huhu..sume dia sendiri yang buat...huhu...syian dia...xpe2, hubby balik hr ni ye...stat counting sayang...

Pwincezz...wormy comin'!!!

entahla, camne aku tak teringat nak amik shot2 menarik during this PTK assessment. maybe betul ape yang IS (my roomate, my gud buddy) cakap, ktorang trlalu stress, takleh nak bayangkan benda2 yang lain melainkan tasks yang perlu disiapkan.

ksian blog aku ni, asyik2 wordzzzzz je ye, dah lama attach gmbar. i said, nanti la ye, bile ade mase nak godek2 gamba. tapi mase PTK ni, xde langsung. huhu. maybe esok, aku kna gak amik shots, at least something to look at once i this memory sudenly come to my head...

anyway, thanks to my fren, Iswazar Aminudin, yang sudi jadi roomate aku, jadi bestfren aku (mmg dr dlu lagi)...esp during this PTK assessment. tak pernah buat aku boring bile kat sini. ya, since he's been attached to Matrade penang, mmg dah lame x jmpe dia. ni je la masa nk borak2 ngn dia, dapat lak wat keje same2, stress same2, hop ktorang same2 berjaya. insyaAllah.

so tomorrow, tiba masa untuk pulang...ke pangkuan isteri tercinta. malam td, before she sleep..(dah lena dah ni...huhu..i mish u...), she said she has prepared smthing special for me...i dont know wat is, but 4 sure, i cant wait! so pwincezz, esok ur 'wormy' balik ye...insyaAllah, ape yang dah kita janjikan n plan utk esk, kita akan same2 buat ye, we'll make it done!!

aku cume tertanya, bila la aku ngn IS ni nak tdo ni? dia dgn iPhone ksayangan dia (bile nk pkai iPhone 4?hahaha), while aku ngn 'Hippy' yang dh byk berjasa ngn aku ni..nsb baik ade 'hippy'. ha, IS dah sleepy...sign untuk aku pun turut serta utk melenakan diri. tak sabar nk tggu esk.

PTK - Penilaian Tahap Ketakutan??

kembali ke dunia nyata, kini dan hari ini. suke mengenang kembali cerita2 besh di awal aidilfitri. kesimpulannya? alhamdulillah, aidilfitri itu sangat indah.

takut? bukan....asyik terpk2 ape yang nak datang lps cuti raye ni. sebelum sampai ke hari ni, ke saat ini, hanya Allah je yang bisa mentafsirkan sumenye, ape yang terbuku dalam hati aku ni. senyum2 ms beraya bukannye palsu, tp sesaat terpk benda tu, amik masa jugak untuk mengembalikan perasaan heppy tu.

dari bulan april, 'peperangan' ni bermula, dan ini peluang untuk aku, sape yang taknak rebut...umpama melepaskan peluang keemasan untuk memajukan diri sendiri. bermula dengan seminar, exam, n now interview dan presentation, peghh...format yang cukup lengkap untuk membuktikan yang kite sebenarnya deserve to be better. sape tak nak naik pangkat? sape xnak naik gaji? aku nak sume tu.

memang complicated, tapi bukan senang nak jadi senang. mcm2 peringkat aku kena lalui untuk berjaya dalam PTK ni. betul, memang betul, learning is never ending process. even dah ade scroll, dah dapat keje yang bagus, tapi self development tu perlu ilmu yang berterusan. dan inilah yang aku sedang usahakan.

izinkan aku untuk perbetulkan terms ni..PTK, Penilaian Tahap Kecekapan. macam2 aspek kecekapan diuji, tulah ujiannye. venue?? nuun tinggi di awana genting. terpaksa tinggalkan seketika isteri tercinta. since kami kahwin, aku rase nilah kali pertama kami 'berpisah'. aku di sini, dia di sana. huhu. takpe, jom mish mish each other.

usaha dah, perlaksanaan dah, now? tawakkal pd Allah. kalau berjaya, alhamdulillah. kalau kurang berjaya? ade ruang dan masa lagi untuk diubah dan terus berusaha. doa untuk aku dan colleagues yang same2 berjuang dalam 'peperangan' ni, moga berjaya ye sume!!

Thursday, September 23, 2010

Damba wajah bonda dan ayahanda mertua...

Syawal tiga...jadualnya...kul 325 pm...bnyak kali gak aku tengok, takmo ter'miss' lagi. ckuplah skali. hihi. ye, by det time, aku akan terbang ke kuching, beraya di sana. mm, macam my wife cakap, ayah mama, izinkan kami pulang ke kuching ye...huhu...sedihnye nak tinggalkan ayah mama, esp di hari raya ni.

buat final checking, ape yang nk dibawak, ape yang nak ditinggal. beg dah macam almari..ha? almari?? hihi.. besar tu. klu blk hujung minggu pun dah byk brg, klu seminggu?? ish ish..ni la suami isteri yang punya care yang sama bila bab2 packing.

nak pkai ape ye blk nanti?? slalu je bertanya sesama sendiri...sayang, hubby pkai baju melayu ye?...pwincezz mata bulat aku pun dh roger mom kat sane, dia kate, once kami landed di kuching airport, terus pegi beraya. hihi, kena ingat, beraya di kuching, kena prepare stok baju melayu ye...sbb..kat sane 7 hari 7 malam org berbaju melayu. aku sukeee!! tu blm kira lampu raya, pegh..meriah kat sane...teraaaanng je malam2 raya!!

ape yang pelik? pkai baju melayu kat airport? kan aku org melayu...skang kan tengah raya...ade yang memandang...senyum je, sbb aura raya tu dapat dkongsi bersama. aku dan pwincezz ceria je berbaju raya...pengalaman pertama aku ni..besh besh. 

jom..jom...jom beraya kat kuching...bersedia dgn 'serangan' tradisi beraya di kuching...kek lapis? tu hidangan 'wajib' kat sini. mom? pap? alhamdulillah..sihat adanya..mmuahh.. boy? wan? ee? mcm biasa, ceria je beraya! selamat hari raya!!!

Jenguk si dia

dari semalam (11092010)...aku tak saba2 nak ke hari ni...hari ni...syawal dua..dah rindu dendam dgn dia...si dia yang masih belum berkenalan dgn aku officially. hihi. baby aufa, agee datang ni..agee n aunty pia nak jmpe aufa ni. mane mata awak yang comel tu..pls pls.

syawal dua, terus gerak ke shah alam..si dia tu bkn baby aufa sorang je...ya, abang awan aku yang semakin 'sihat' walafiat. ingat lagi kata dia, inilah hadiah bday dan syawal yang terindah untuk dia. ya, ade isteri, ade baby..alhamdulillah awan.

kak ainun, since jumpe dia waktu lps berbuka dlu..selalu concern bout awan, yang asyik teringatkan kampung halaman dia, hihi...blh je nk blk seremban beraya pertama kat sane...awan taknak, mane nak tggalkan isteri dan baby tercinta..xpe awan, kami datang ni.

tengok aufa, huhu..masih lena diulit mimpi. takkan sekali lagi?? dont worry, masa masih panjang. stuasi di teratak ibu mertua awan tenang je, setenang ibu dan ayah mertua dia. tu yang aufa selalu lena tu, alhamdulillah.  jom sayang?? kite kacau aufa...kite takkan tewas lagi kali ni...hihi.

namun...di akhir ceritanya...tak siapa mampu melawan takdir, irdina aufa bt idzwan noor, skali lagi lena tanpa kata2 dari sinar mata dia yang bulat ituuu!! huhu..geram aku. tu yang tgk muke dia yang berjaga kat facebook, lepas gak rindu di hati. aufa, nanti kita berjumpa lagi ye...

Ade yang lain kali ni...

suasana kampung berbeza. masih kelihatan kanak2 berlari sane sini without bunga api kat tangan, ye la dh siang kan..hihi. tapi majoritinye lebih byk 'merempit' sambil bersampin berbanding yang berlari tadi. mm...tu suasana biasa skang. beza hari raya dgn hari2 biasa ialah? berbaju melayu dengan tidak je...

kseronokannya dah tak same bile kat kampung. hanya kasih nenek yang tersayang buat aku terus ingin jejak ke sana, dan sedara mara yang masih setia di halaman sendiri. masih teringat bunyi mercun papan 'pom pom pom'!! misi yang diketuai ateh dan acik mase tu, btul2 menjadikan malam syawal sentiasa berbeza. kami main care bersih, ksian kami...utk org2 yang extra pandai tu, jadikan lah teladan utk setiap kjadian. ish ish ish.

nenek setia menanti di pintu dapur. lain kali ni katenye, cucu menantu dah tambah lagi 2. welcome to kak ainun n my beloved zarith sofia. juadah raya dah tersedia dibungkus mama dari seremban. tapi nenek masih berjaya dgn skil memasaknye even dah tak berapa sihat. so? juadah bertambah..hihi. alhamdulillah. moga dipanjangkan usia nenek...utk terus bersama bahgia dengan kami, anak2, cucu2, dan cicit2 yang tersayang...

hiba sekejap bila melangkah ke teratak pak ngah. ye, ada yang lain  kali ni. masih segar di mata pakngah, wajah arwah isterinya yang tercinta. tapi kuasa Tuhan tidak bisa kita nafikan...melainkan redhaNya yang kita damba. dengarnya, sume anak2 dan cucu2 berkumpul di malam raya. bangunkan kemeriahan di sebalik kehilangan, memang itu yang terbaik. alhamdulillah.

wak kamut?? alhamdulillah..sihat dia. selalu ditemani familynya yang besar dan meriah. tapi bile sampai, aku n family plak yang menggantikan kekosongan tu. yang penting, dia masih tersenyum.

soto wak long?? peghh...sentiasa terbaeekk. yang kenyang blh jadi lapa. hihi. magisnya soto aidilfitri wak long. ade yang lain kali ni...buat pertama kalinya, umah arwah wak ti dan arwah wak mat tak lagi aku dapat kunjungi. dah takde penghuni. umah tu dah reput dimakan usia. ya Allah, betul2 aku rindu suasana beraya di umah keramat tu.

banyak yang lain kali ni...suka duka...itu fitrah manusia.

Wednesday, September 22, 2010

Ampunkan...

aku tak pernah rase ia janggal...kerana ia satu fitrah yang harus ada dalam setiap sanubari kita, sebagai umat islam, yang sentiasa maukan kedamaian dan keharmonian. kemaafan sesama kita mampu membangunkan kegembiraan kepada sesapa pun yang benar2 impikannya.

berakhirnya kisah di masjid, keajaiban syawal satu ini diteruskan dengan scene yang amat aku nantikan setiap pagi syawal. sampin dibetulkan, songkok diselesakan mengikut bentuk kepala. peluh2? sapu tangan aku kan ada. mane aku mampu 'hidup' kalau ke sana ke sini tanpa 'kekasih gelapku' yang satu ni, sapu tangan. hihi.

my wife...dari berjubah hitam, yang sedondon dengan mama sewktu solat sunat td, kini dah bertukar wajah. sepersalinan dari fidz collection aku hadiahkan pada dia, tak pernah memberhentikan aku dari melakar sebuah senyuman. cantik untuk dia, cantik lagi pada pandangan aku. hihi.

sume dah siap?? daaahh..sape la yang lambat ni?? entah...aku pun tak ingat. hihi. ayah mama mula duduk di posisi masing2. living hall 1 jadi saksi saat2 indah ni. skali lagi, i mish awan..huhu.. dia takde ngn kami pagi ni. mama mulakan agenda. air mata mama selalu mempengaruhi aku untuk turut sama terlibat. hihi... sayang mama ayah.

ayah, mama, abang, kak ayu, kaklin, adek...maafkan salah silap gg...ape jua ye..
sayang...kita saling memaafkan...ini kali pertama untuk kita berdua...dan insyaAllah, akan terus kekal tradisi ni, sehingga akhir hayat kita...ampunkan saya...wahai keluargaku yang tercinta...

Syawal satu...

sayang..bangun...dah raye dah...
mmm...dah tak payah nak gunakan khidmat org lain untuk mengejutkan diri di pagi hari...hihi..ckuplah sekadar alarm fon aku yang berjaya menyanyikan alunan lagu yang syahdu dan besh. thanks to afgan, lagu tu memang besh.

rasenya macam dah lambat...tapi, entahlah...rilex je dlu. mandi-mandi, wangi-wangi, baju dah siap gosok baeekk punya. cantik? mestilah cantik! baju my wife? cantik? mestilah cantik! hihi. koleksi resepsi indah perkahwinan masih segar dalam ingatan, so? library baju dibuka untuk perhiasan di hari syawal satu ni. credit to dzullclassique & fidz collection.

lemang dah tersedia?? rendang dah beraroma?? kuah kacang berasap-asap?? sedapnyeee...tak sabar nak mamam. tapi biasela aku, mane nak makan byk2 b4 solat raya. nt perut buat hal. xmo xmo. kawal-kawal. my wife? dah siap berjubah hitam, alhamdulillah...boleh dia bersolat raya pagi ni...teman mama ye sayang...

aku dok pelik, selalunye ayah la orang yang paling cepat bersiap, tapi pagi ni, ayah yg paling lambat. hihi. ayah, kita dah lambat ni. sume dah redy. jom gi solat!!

sampai masjid? alamak, dah ramai! expected. tapi stil ade lagi ruang utk dipenuhkan. alhamdulillah. warna-warni masjid pagi ni..inilah istimewanya syawal satu...

14 rumah??

mmm... abang dah roger awal2, before brbuka lagi...'G, malam ni kte gi takbir ye..!!' hihi...klu my big bro dah roger? ape lagi...besh besh...meriah malam ni...wakil Hj Shahidan gempak malam ni...ade aku, abang n adek gak. awan je takdew..huhu...mish him...

mule2 masuk surau paroi jaya indah...mm nape sunyi jew...ade jemaah...tapi biasela...yang nampak, hanya veterans..wers d anak2 muda belia bangsa harapan negara??? ade gak ...tapi dah nak abis azan isya' baru nampak. nampak macam sikit...tapi? bila dah kira....pengerusi surau pun tanye...'cube kira berapa wakil yg ade mlm ni...' bla bla bla...ha? ade 14 wakil?? means..ade 14 umah malam ni??

pegh...14 umah tu bahagian jemaah yang dekat2 dgn umah aku...klu nak dikira total...byk lagi...dah dibahagi 2 kumpulan...so 14 tu la subtotalnya...mm meriah jugak tahun ni rupenye...alhamdulillah... bersihkan hati, ikhlaskan diri...jom bertakbir...

alhamdulillah...0130 am, selesai sumenye...balik je umah...pwincezz dah tido...gudnite..jumpe raya esok ye...i love u...mmuahh.

Allahuakbar


selesai solat maghrib...wirid disusuli dengan sahutan takbir...istimewanya takbir aidilfitri, tatkala saat pertama menyebut 'Allahuakbar...' dan seterusnya sambungan kalimah2 yang sangat besar makna dan ertinya, airmataku berlinang. indahnya takbir..dengan alunan melodi dan 'senikatanya' yang bisa menjuarai hati sesapa saja yang mendengarnya...

selesai solat maghrib jugak, bersusun anakanda2 tuan haji shahidan b. mokhtar untuk bersama mengalunkan takbir aidilfitri kali ni. bila dah tiba saat2 camni, aku merindui dia...kanda idzwan noor, yang kali ni bersama keluarganya tercinta di shah alam. selalunya, dia yang akan mulakan takbir, tapi kali ni...aku... 

gilir-gilir, aku, abang dan adek mengalunkannya... ayah akhirkan dengan doa2 kesyukuran. mama, kaklin dan pwincezz mata bulat bersama menadah tangan mengharap redha dari yang maha kuasa. riuh rendah baby2 noor menyemarakkan suasana...

inilah malam raya.

Tuesday, September 21, 2010

Far from 'Aku Ada'.

Assalamualaikum.

moody..so moody...'Aku Ada' nak majuk?? majuk la!! huhu..sory ye... seriously i'm not in d mood to drop any notes here.. for this time being...why?? xpelah...xmo r pk... since 'Aku Ada' outdated ni, viewers numbers pun tak berubah. tu la sape suruh x buat pape... aku jugak yang kena balik.

its been 2 weex i've been away with 'Aku Ada'... ya, while i'm in raya mood, owes thinking bout eating lemang with kuah kacang, n rendang daging mama yang marvelous lagi superb! soto wak long yang senantiasa bikin aku lapar even dah mkan2 sebelum menjamahnya...nyata resipi turun temurun adalah menu yang terhebat sempena aidillfitri bagi 1431 hijrah kali ni... alhamdulillah.

mulakan catatan dengan ringan tangan untuk menaip...banyak yang nak dinotakan...pwincezz mata bulat said.."alaa, nanti ade masa, hubby update ye...tk ur time...". mm, now, today...at least something rather than nothing.

Thursday, September 9, 2010

Welcome Aydin Iqram Noor!!

Dah pagi dah?? dah dah...dah solat subuh? dah dah...alhamdulillah...dah siap nk gi keje? dah dah. gud gud. mm, bukak 'aku ada' jap. nnahh! jom bace entry ni!

060910...1500 pm, dapat message dr abg!!??
"Salam, kak ayu dah selamat deliver baby boy on 0235 pm. Both sihat. 3.1 kg"

Alhamdulillah. yay!! anak buah baru lagi!! a week after baby aufa, n now!! Aydin Iqram Noor b. Idzam Noor!! Welcome sayang!! huhu agee & aunty blm jumpe baby Iqram lg ye..(ayah & ibu dia dah decide ke? baby Aydin? or baby Iqram?). Hari ni agee balik ye, jumpe baby Aydin Iqram (ha amik, dua2 sebut. hihi).

So hari ni, alhamdulillah...hari ke4 baby Iqram. sory ye agee lmbat msukkan entry ni untuk Iqram..lately ni agee moody skit ngn blog ni..mm maybe sbb dah nk raye ni kan. hihi. xpe2, nt agee & aunty pia bagi duit raya ok!


Alhamdulillah...Noor 2nd Generation dah bertambah...moga baby Aydin Iqram Noor akan jadi anak dan adik yang bongsu (bongsu dah ke? hihi) yang soleh ya. mmuahhh. kish untuk baby. ha 1 lagi, tambah sorang lagi askar MU kita! yay!!

Untuk abang & kak ayu, tahniah for ur newborn baby. oredy have 2 couples. hihi. jaga baby noors baik2! Jumpe raye nanti!! rindu sumee!!!

Wednesday, September 8, 2010

Hari ke10 Irdina Aufa

mm..agaknye sempat ke tak ni nk smpai sane before brbuka...mm..traffic jam? biasa dengan luar biasa je bezanya. harap2 biasa. kalau luar biasa? agaknya duduk kat kerusi meja makan on d dot bila azan maghrib masuk. hihi. tu klu on d dot.

ini semalam...aku dan isteri punye plan nak buat sesuatu yang dah lama patut kami buat. cume belum ade kesempatan je. cube curik masa, tapi masih tak dapat. dan insyaAllah hari ni, tiba masanye...untuk aku dan isteri, nak peluk cium anak buah baru, Irdina Aufa bt Idzwan Noor.

semalam...genap hari ke10 baby Aufa. ibunya dah cakap awal "aufa nak pkai cantik2 hari ni, agee & aunty pia nak datang..." hihi..mm beli something untuk baby Aufa. hope its fit for her. hop she like it!

semalam...aku dan isteri berbuka dulu kat luar. bahasa lainnya..."berwong solo". hihi. sebab nama kedai tu Wong Solo. ya my 2nd time makan & berbuka kat situ. as usual, ayam bakar kat situ memang superb. very recommended. nak gi?

alhamdulillah..dah kenyang...masa untuk berjumpa ngn baby Aufa!! yay! ya Allah, comelnye baby ni...comel comel comel!!! baby tengah tido...syhhh...jangan bising. tapi? aku & pwincezz nak tengok mata dia..nak kenal ngn dia...huhu..camne ni? aku & pwincezz pun mulakan misi 'kejut mengejut' baby Aufa.

since 8 mlm...smpai 930 mlm...baby Aufa tetap dengan pendirian dia..xmo bangun. huhu. seriusly dia sangat lena. berpindah2 pangku pun, still tak berjaya. usik kaki, cium2 pipi n lipz dia, eee geram! stil xleh. lena sangat baby Aufa. ibu Ainun ckap, setakat ni kalau orang datang, dia memang tido. hihi. ok la tu.

alhamdulillah...baby Aufa sihat...sempurna sifatnya...xde yang dapat digambarkan melainkan bersyukur sangat dengan kelahiran dia. Ayah Awan & Ibu Ainun...jaga baby baik2 tau. kami balik dulu!!!

Sebelum tiba di garisan akhir

sampai je kat ofis...terus aku belek carta cuti 'services section'. mm..oo, ni dah cuti, ha? yang tu pun dah cuti? hihi..gud gud..(tapi ade jugak dia hari ni..nak qada' mc semalam kot...hihi).

mm..ya..sahabat2 muslim dan muslimah dah mula bercuti. hari ni, masih ada lagi teammate aku, esk? aku sorang je rasenye..huhu. sedihnye, saatnya dah dekat sangat dah ni, tapi lain plak perasaan aku. maybe sebab ramadhan kali ni istimewa sikit untuk aku, berbanding yang lepas2. pertama, ya..of coz ber'ramadhan' bersama isteri buat pertama kali, dan kedua serta seterusnya..mm aku rasa...biar aku je la yang dapat rasa ape yang aku rasa ni..xmo kongsi. hihi.

yang penting, aku mengharapkan, ape yang dah aku lakukan sepanjang bulan ramadhan kali ni, dapat aku teruskan pada masa2 akan datang. mendidik diri sendiri dan orang lain adalah perencah terbaik untuk menilai keupayaan diri sendiri. tidak sempurna, tapi yang terdaya itu lebih baik daripada tidak berbuat ape2.

rindu kt mama ayah...insyaAllah...esok gg n pia balik ye. maaf sebab tak dapat balik awal, pia dah xde cuti tu..syian dia...cukup2 je untuk spend cuti nexweek. dnt worry, kita akan same2 meriahkan raya tahun ni, macam tahun2 yang lepas ye! insyaAllah.

nak buat ucapan raya..tapi jap lagi la..hihi. nak buat special sikit. ya, sebelum kita sume tibe di garisan akhir ramadhan kali ni, marilah kita sume nikmati sepenuhnya baki hari2 ini dengan ikhlas. tiada yang lebih indah melainkan meninggalkan ramadhan ini dengan kesyukuran, dan menyambut syawal dengan kegembiraan.

Dah 6.40 pagi?? huhu

Finally!!! aku isytiharkan hari ni, 8 September 2010, aku & pwincezz mata bulat, terlepas waktu sahur buat pertama kalinya, huhu. Camne boleh jadi ni? huhu..this thing happen bro..happen dah. Aku kesian kat pwincezz tu ha, biasenya kalau berpuasa, dia mesti sahur...kalau tak bahaya gak, sebab dia ada gastrik. mm..but so far, alhamdulillah...dia ok jew. Baru nak buat 'perfect game' tahun ni, tapi xjadi jugak. Aku perasan, every year mesti ade skali tak bangun sahur. tapi xpe, alhamdulillah tahun diberi kesihatan yang baik untuk meneruskan ibadah pose...2 hari lagi? kejap je masa berlalu...

Tuesday, September 7, 2010

Mom Pap EE! Flying home...

Rewind << 06091010
"mom, pukul bape flite esok mom" "mm..745 g.." "oo..mm, berbuka kat airport la ye mom.." that was d day before mom pap ee depart to Kuching, after they've been 4 days 3 nites, here in kl. bershopping, bersahur dan berbuka bersama keluarga mertua, tak pernah rasa janggal. masing2 punya cara tersendiri untuk menyambut syawal yang bakal datang.

pap pulak asyik terfikir pasal ayah mama kat seremban, sebab tak berkesempatan nak bersua sebelum raya. ye la kan, dah alang2 dari jauh sampai ke sini, nak jugak berjumpa, tapi apekan daya...ayah mama memahami, masa sentiasa mencemburui kita. pap mom, dont wory, mama ayah faham. insyaAllah, akan ada masa untuk kita semua berjumpa nt.

bila bershopping, ee dengan 'tugasnya' mengendeng mom pap... mau yang itu, mau yang ini. hihi. teringat zaman kecik2 dlu, camtu jugakla. tu la bezanye beraya zaman kanak2, dgn zaman skang ni..

during 4 days, everytime boot kete miow tu kosong, once dah stat bershopping, mesti boot tu penuh balik. hihi. dets one of the most memorable part. then on d day nak packing2, mom n pap la orang yang paling sibuk mengemas. skillfull, sebab dah biase kan. bile tengok, muat ke nk letak dalam miow ni? hihi..

pwincezz ckp, kami just drop mam pap EE kat departure zone. aku n pwincezz tak dapat nak terus stay kt lcct tu, sebab nak kejar waktu berbuka, dan concern bout traffic jam yang unpredictable. menangis, sedih tu perkara biasa bila melepaskan mom pap EE balik ke kuching. insyaAllah...raya ke3 nanti kita jumpe ye...tak lame sebenarnya, tapi tu la magis masa namanye...

Pap, Mom, Boy, Hazwan, EE...Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin...dari GG n Pia...we love u.

Mom Pap EE!!

Rewind << 03092010
alhamdulillah...selamat sampai sumenye. landed in lcct, than transit to bandar sri putera. aku?pwincezz? mane? aku kat sini le...pwincezz pun kat sini le..hihi. ya, kami plak still kat jalan duta, then plan, sharp je kul 5, trus gerak gi kete, stat enjin, pastu vrrroooom dgn kelajuan 110km/j meluncur dengan penuh tatasusila di lebuhraya NKVE. arah tujuan? mm...mengikut perkembangan semasa, pwincezz ckp mom nak msk untuk berbuka. several minutes lepas tu, mm...berbuka kat restoren steambot, dekat ngn Giant Nilai. ha? kat ne tu? huhu, sbbnye ialah...even aku orang n9, tapi aku sendiri tak tau tmpat tu. (malu kejap).

jam, jam, jam. tapi alhamdulillah, sempat bersalam dgn mom, pap, ee sebelum waktu berbuka. same goes to chik lemen's family. berbuka same, meriah, sedap makanan kat situ. very recommended untuk have superb steamboat. nanti kita gi ye. yay!

mom pap ee in kl! agenda? ya, final preparation for hari raya aidilfitri. this is my 2nd experience shopping with them b4 raya. ade rase nak gi jln tar kul 2 - 3 pagi? meh le join. hihi. mom ckp, "bila mom datang kl, gg mesti tak cukup tido.." hihi..biasela tu mom. yang penting badan kite sihat, nak buat papepun ok. 4 days 3 nites! its started well...

A loooottt!!! its a lot!!

Salam...
banyak banyak dan banyak untuk diceritakan. my pwincezz mata bulat dah start bercerita, cara dia, idea dia, kate2 dia, gamba2 dr fon dia, magic dia...hihi...tengah amik mood untuk mengemaskinikan kerja hakiki dan 'aku ada' ni. its a lot bro! a lot! amik nafas...tahan 7 saat...lepaskan perlahan-lahan...insyaAllah, feel better.

Friday, September 3, 2010

Jom tukar duit raya!

tengok kalendar..?alamak? dah nk raye dah? tggal seminggu je lagi! tapi? duit raya tak tuka lagi ni! huhu... slalunya, tiap2 tahun akan dapat reminder from my sister in law, Kak Ayu, ya..coz she's work in maybank, seremban. so its ez for her klu bab nak tukar2 duit raye ni. sbb, ade skali tu, buat las2 minit, susah gak...sebab? byk bank yang dah xnak terima...dah abis stok diorang cakap! huhu.

ape lagi? cepat2 cari abang via email...dup dap dup dap. tunggu abang reply. "kak ayu dah mc seminggu la...ko lambat...tapi, maybe kwn dia blh tolong..." dah kusangka ini yang akan terjadi. ok, 2nd option, tnye plak kaklin, dia plak reply.."dah! awat?" simple je dia jwb. hehe. kaklin pun tuka duit sendiri je. i mean, dia buat sendiri. mm...terus berchating dgn abang..

den abang cakap? dia blh tolong!? ape? boleh? yay! "bape nak tuka?" alamak, masalah aku stiap kali nk raye, mesti terlupe bajet untuk duit raye. terus amik pen n kertas, den buat simple breakdown. nnahh! wala! ok gud. boleh revert kat abang.

lalala...terus jumpe abang kat ofis, bg peruntukan untuk 'dipecahkan'. hihi. alhamdulillah. sebenanye, aku rs setiap tahun peruntukan tu same, blm ade peningkatan lagi. xpe, setakat ni, ini je yang aku mampu. insyaAllah, maybe ms akan datang akan lebih baik lagi. harap sangat, duit raya ni akan terus jadi simbolik perkongsian rezki kite bersama. jazakallah.

Lip Lap Lip Lap Lampu kami!!

dengan inisiatif yang jitu dan kemahuan diri tahap maksima, aku dan isteri pun bertekad untuk meneruskan misi memeriahkan suasana aidilfitri di teratak flora tercinta. mm, lepas je gerak dr ofis semalam, my wife asyik bertanya, mana kite nak cari lampu lip lap ni ye?

nak gi jalan tar?mydin? mm...masa dah abis kat atas jalan je nt. tak sempat plak nk berbuka atas meja makan nt. macam aku, honestly memang tak slesa klu berbuka 'ala2' ni. at least, biar proper, duduk kat meja makan, juadah sderhana xpe, yang penting situasi tu...kena betul2 menghormati nikmat berbuka pose. alhamdulillah, my wife memahami.

so, nk mengelakkan sebarang ketidakselesaan terjadi? aku n pwincezz decide untuk gi tesco damansara jew. tak jam, tenang je jalan. masuk dalam tesco tu pun, tak ramai orang. ha? kan rilex jew. jalan pnye jalan, yesh! jumpe gak lampu lip lap idaman kami. betul2 lupe nk amik shot lampu tu smlam, tu yg pwincezz pkai 'fake picture' tu. hihi.

seriusly, cantik! aku suke! pwincezz mata bulat suke! makin bulat mata dia! hihi. ni sume idea my wife, nak betul2 suasana hari raya, n yesh, memang betul pun...tp, cube bayangkan duduk umah bertanah, den ade ruang untuk pasang pelita. pegh...lagi sayu beb. cantik je api pelita tu..

ha! lepas ni ingat nk gantung kad raya plak. lagi menjadi suasana raya tu! hihi. tapi kna tggu nex week, sbb hari ni? sampai isnin insyaAllah...my family dari kuching datang!!! yay!!! jom teman mom n pap shopping.

Thursday, September 2, 2010

New season..alredy started

mm...already started ha. its 3 games has been played this season, but yet I didn't jot down anything for the most favourable football team in the world! Manchester United Football Club. aha!! glory glory man united!! new season, new kit, new aim, new revenge, new members!

2 wins (berba & scholes stole the moments so far!), 1 draw (silly draw,huhu), and there's a loooong way to go. The blues have shown their determination to defence the title, but please ya bro..pls pls n pls..bear in mind, in BPL, any teams is a contender! 

this is my team!! good luck guyzz!

as usual, our focus must be on the big 4s! but i'm confuse for a while, whos d big 4 actually?? MU (absolutely, no question ya), Chelsea (mourinho's era change everything), Arsenal (wenger still find his 1st big medal since henry's era)...this 3 places confirmed, but d 4th? hihi...Liverpool?Man City?Spurs? show ur proof der to get d spot!!

Good luck to my fellows! all the best for 2010/11 season! get our trophy back!!

alahai ASTROku...

its been 2 weeks this thing happen. huhu..sebelum ni aku hanya pasrah redha dan tawakal jew..tapi benar kata pujangga, klu nak berjaya, xleh just duk diam jew! haha. sama macam kes siaran astro aku ni, huhu. asal hujung minggu jew, mulela tgk tv mcm cd rosak. adoiyai. nape ni?

aku ngn adi frust, since new BPL season started, aku tak pernah tngok game MU live. huhu. ni kalau my wife bace this entry..(ek eleh..psl bola je kew?kata dia..hihi)..ish bukan pasal bola je sayang, tapi banyak gak channel takleh bukak. so, wat for kte bayar bulanan si astro ni, klu kite xleh nak tengok? btul tak? hihi..

so last 3 days, aku call astro...diorang kate, " ni mestu u punye centralize satelite yg rosak ni.." aku pun dah agak dah. next step?? smalam pun dah confirm, ade notice kt umah ckp satelite rosak sbb kena petir. mm..suh je la technician astro datang to fix the thing. ha? btul tak? pasang je piring astro tu kat balkoni umah, trus!! sharp astro aku. huhu. klu tau camni, baik since aku masuk je umah tu, terus pasang piring. tu la, percaya sangat dengan 'kecanggihan' satelite centralize tu.

now dah ok. mm pwincezz mata bulat tgh bercadang nk tambah channel 'mustika'. sempena raya ni, tgk preview cam besh jew. boleh difikirkan...

Ya..its a Preview

bila lagu2 raya dah start kuar radio, mm...dah tepat sangatlah masenye tu, ya...aidilfitri bakal tiba. bak kata 'fafau' n 'fbi', betapa hangatnya raya tahun ni, sehangat lagu2 baru yang cube mencuri hati2 kite ni, pendengar setia radio sambil driving.

tapi mcm biasa, msih belum mampu nak menandingi lagu2 p.ramlee, saloma, fazidah joned, salamiah hassan, n byk lagi la lagu2 lame. memeriahkan tu yesh, tapi klu nak betul2 ingat n nk buat trademark untuk hari raya tu, memang xleh la. anyway, lagu2 raye sume memang besh! my feveret song? 'Suasana di hari raya' by anuar zain & elina, 'Pertemuan di hari raya' by Nadamurni. lagu nadamurni ni memang xkuar radio pun. nak dengar kaset pun dah xde player. huhu.

so tahun ni, insyaAllah...1st time beraya ade umah sewa sendiri. ya, i mean...dah berkahwin, den ade umah sewa sendiri (bkn umah sendiri ye,hihi), yang boleh orang datang beraya, dijamu dengan juadah2 raya. hihi..menarik ni der. sebelum ni dok sibuk tolong kemas n hias umah family kt seremban, tapi skang dh ade komitmen ngn umah bersama isteri tercinta.

smalam dah brmula secara rasminya...since umah dah bersih (poyo skitla), so x perlu nk wat 'overhaul', at d same time memudahkan kami untuk mencantikkan umah yg sediada ni. mcm aku, paling feveret la, vacum lantai. hihi. penting tu! ok, berbalik kita pd topik tadi, tambahan aksesori yang dah dan akan dibuat ialah?
  • rak tv - done
  • lampu lip lap - tbd
  • gantung khat - tbd
  • coffee table - done
  • auto airfreshener - tbd
  • what else? mm..later la klu ade lagi..hihi.
so i think, for this time being...ni je la yg perlu dibuat, untuk mengimarahkn teratak kami yang sediada ni. insyaAllah, ade rezki nt, nk menghias umah sendiri (betul2 own by us)..memang dah tak sabar, tapi belum masanya lagi. mm...to all, selamat mengemas umah2 kesayangan anda sempena aidilfitri ni ye! have fun!!

Wednesday, September 1, 2010

Banana splitzzz!

last monday, dok sibuk cari bahan2 untuk masak2, aku pulak dok sibuk dengan agenda aku sendiri. venue? cold storage solaris mont kiara. kt sini, barang2 dapur nampak standard semacam. harga? mestila ade beza skit dgn market2 biasa.

my wife & nadi whoot2 dah dapat ape yang dicari. tau tak sape punya angkara, yang selalu menyebabkan waktu lunch break kami terisi dengan aktiviti pembelian barang2 dapur? hihi...aku la tu. bila pwincezz tanye je, "hubby nak berbuka petang ni?" ha, mulalah dalam kepala aku ni, macam2 benda nak makan.

aku & pwincezz bukan ape, rugi kalau beli barang2 dapur byk2, sebab 1, duduk ber2 je, nanti bahan2 terlebih, nak2 plak kalau barang2 yang ade tarikh luput..mm.. sebab 2, fridge kami ni tak bape besar, tak bape kecik, so lauk2 basah hendaklah dimiliki secukup dan seadanya kapasiti fridge. takkan nak tumpang umah sebelah kot? no no no.

tiba2? aku ternampak pisang? pwincezz pun same! nadi pun same! jom beli! boleh wat banana split. mm nyam nyam. lamenye tak makan banana split. ha, aku lak dah mula bayangkan betapa sedapnya 'split2' ni kalau ade pelengkapnya. eg coklat syrap, den ade kacang2, pastu letak atas icecream. mm..bayangkan betapa...betapa...


so malam tu, dessert kami after brbuka, banana splitzz (tambah zz blakang, sbb aku yang buat..hihi). mcm malam tadi? pwincezz kata nk nata de coco je, tapi bila dia nampak je aku pnye icecream, up 1 lagi! nata de coco, jadi penghias fridge utk seketika. hihi. cubela try guyzz, banana split with coklat syrap n hazelnut!

Ingatkan hari ni...

Seriusly...aku ingatkan hari ni hari isnin. huhu. maybe semalam cuti kan. pagi tadi pun bile nak gi keje, terasa cam malas sangat, bangun sahur pun lambat. even bangun sahur lambat memang sunnat, tapi kalau sampai dah tak sempat makan, payah gak kan. tapi dalam kes aku? alhamdulillah. sempurna. hihi. extra makanan dari juadah berbuka kt umah chik lemen sedia untuk dipanaskan semula. 

ayam masak merah sentuhan pn sofia buat aku terus berselera selera nak makan, walaupun mata ni seakan tak mengizinkan aku bangun. hihi. xleh xleh, sahur lagi penting daripada tidor. sambil sahur, leh layan cite Janji Kekasih & Qalesya musim terbaru (actually, tajuk cite tu qalesya je, tapi nak promote pnye psl, dia letak skali dgn 'musim terbaru', mcm klaka skitla..). pagi td, kali terakhir aku bersahur ngn adi n ila. diorang nk balik kuching hr ni. flite kul 1350 pm. ni dah kat boarding hall la tu. moga adi ila selamat sampai ye. c ya in kuching!

So hari ni, hari rabu...tik tok...clock counting...ramadhan terus meriah menemani. syawal menunggu di hari jumaat minggu depan, insyaAllah. banyak lagi perkara yg perlu diselesaikan sebelum dan selepas bercuti raya tahun ni. huhu. bile la aku dapat nak 'naturalkan' fikiran aku ni. lately ni byk sangat gangguan yang tak bape best. muhasabah cepat...

Welcome September 2010

September 2010!! welcome welcome!
mm apa ade pada September 2010.
jap ye...aku nk list down..yang penting2 jew.
3/9/10 - mom, pap, hazwan, ee datang kl. shopping rayee!!
5/9/10 - ulang bulan perkahwinan yang ke3.
9/9/10 - halfday kat office (confident jew, hihi), then terus gerak balik kampung tercinta!
10/9/10 - 1 Syawal, hari raya aidilfitri. yay!
12/9/10 - depart from LCCT to Kuching International Airport (beraya ngn family in law!)
23&24/9/10 - attending PTK's appraisal session @ Awana Genting.
mm...i think...this is it..yang important so far. pergh, tough month. insyaAllah, i'll face it wisely. moga dipermudahkan.