Friday, September 3, 2010

Jom tukar duit raya!

tengok kalendar..?alamak? dah nk raye dah? tggal seminggu je lagi! tapi? duit raya tak tuka lagi ni! huhu... slalunya, tiap2 tahun akan dapat reminder from my sister in law, Kak Ayu, ya..coz she's work in maybank, seremban. so its ez for her klu bab nak tukar2 duit raye ni. sbb, ade skali tu, buat las2 minit, susah gak...sebab? byk bank yang dah xnak terima...dah abis stok diorang cakap! huhu.

ape lagi? cepat2 cari abang via email...dup dap dup dap. tunggu abang reply. "kak ayu dah mc seminggu la...ko lambat...tapi, maybe kwn dia blh tolong..." dah kusangka ini yang akan terjadi. ok, 2nd option, tnye plak kaklin, dia plak reply.."dah! awat?" simple je dia jwb. hehe. kaklin pun tuka duit sendiri je. i mean, dia buat sendiri. mm...terus berchating dgn abang..

den abang cakap? dia blh tolong!? ape? boleh? yay! "bape nak tuka?" alamak, masalah aku stiap kali nk raye, mesti terlupe bajet untuk duit raye. terus amik pen n kertas, den buat simple breakdown. nnahh! wala! ok gud. boleh revert kat abang.

lalala...terus jumpe abang kat ofis, bg peruntukan untuk 'dipecahkan'. hihi. alhamdulillah. sebenanye, aku rs setiap tahun peruntukan tu same, blm ade peningkatan lagi. xpe, setakat ni, ini je yang aku mampu. insyaAllah, maybe ms akan datang akan lebih baik lagi. harap sangat, duit raya ni akan terus jadi simbolik perkongsian rezki kite bersama. jazakallah.

8 comments:

Sue-Rya Qistina said...

yay!!! nnt thumbelina dpt raye dari agee n aunty fofia...yay!!!

my-niezzareena said...

ha... cemana leh tak hengat ni? adei.. nasib le ada. tadi somebody kat matrade ni pun minta tolong kita call semua kazen yg keje bank minta tya ada lagi tak tukar wet raya. semua nan hado dah skang ni. rezeki u olls ni zz. syabas bettee

Zz said...

insyaAllah..boleh..thumbelina kna dtg jmpe agee n aunty fofia le..hihi

Sue-Rya Qistina said...

a'ah..nnt thumbelina dtg uma agee n aunty fofia mase raye k...hehe

UrBelovedWiffy said...

En Suami yg disayangi...[kne baik2 sbb nk duit raya]...utk isteri terchentaaaa ade kew??hhihi nk berganda2 dr orglain ye..ngeh ngeh.....

Faidz said...

yang pntg...adik nyer jumlah ada...haha

Faidz said...

janji..adiknyer part ada..haha

wahida said...

nak wit raye!!!