Friday, August 12, 2011

Kinek tok dari Sarawak...

perkhabaran terbaru dari kuching, sarawak.

so far it wasn't good. huhu. my mommy skang tak bape sihat, dari malam semalam katenye yang dia dah mula rase nak demam..dan hari ni? ketidaksihatannye menular..huhu. ape sebabnye? mungkin ibu2 punya pengalaman khusus dan peribadi pernah mengalami situasi ni.

mommy tak dapat banyak bergerak kerana keadaan fizikal yang agak lemah. tapi alhamdulillah little man Danish sihat adanye, coz mommy baru je mms gambar dia tadi..lenanye diulit mimpi..

a part of that, mommy meminta bantuan saya untuk mencari dan menelaah any information yang relate dengan masalah dan menjadi punca pada keadaan kesihatan dia sekarang.. huhu..syian mommy..mommy sick.

n then? terus terus dan terus aku search website2 yang relevan dan bagus untuk dijadikan rujukan dan so far, all the inputs has been provided to mommy via sms je. syian kt dia nk suruh gi tgk kat internet by herself. no no no..daddy ade ok!

anyway..thanks to tipzz one and tipzz two atas info2 yang relevan dan berguna ni. insyaAllah mommy will be fine and soon to have more healthier life after this as mommy, insyaAllah..

to both of u mommy n little man...moga Allah terus beri perlindungan untuk setiap segi, kesihatan, keselamatan, kesejahteraan dan segala2nya lah kepada kalian berdua..daddy jauh, hanya doa sebagai pengganti diri. may Allah bless u both.

i mish u...
i love u...

6 comments:

..::SangRatoo::.. said...

zz..jue dah ngk article pada tip 1and 2..rasanya jue paham kenapa sopie demam..sebab jue pun penah alami..tapi apa² pun..sopie kene kuat melawan sakit tu..kuat demi anak..dengan keadaan tiada suami di sisi semasa pantang mmg menganggu emosi..percayalah..die kene kuatkan semangat..orang tua² kata, anak merasai apa yg ibunye rasa..insyaAllah she will be better.. :)

ZZnoor said...

ye jue..sy dah provide everything kt dia n insyaAllah she will be geting after onwards. ya sure, sy selalu dan akan sentiasa bpesan pada dia..thanks jue..

Sue-Rya AQ said...

Zz, saya dah bgtau pia yg dia kena makan nasi jugak even nk berpantang sbb ibu yg baru pas bersalin perlukan karbohidrat dlm badan n penting karbohidrat tu sbb pia fully bf..dlm tips keseimbangan tu pn bgtau kena ambil nasi..hehe..saya bgtau ni berdasarkan pengalaman..susu merundum bila dh start keje sbb kita stress with office work/others..mungkin dia demam susu kot, mcm saya pena alami dulu..tp kdg2 lain org, lain pengalamannye kan..semoga pia cepat sembuh.. (^_^)

ZZnoor said...

ye sue...thanks for ur concern..alhamdulillah...pia mmg makan nasi..xde masalah..cume i think yang less is milk or calcium. n more thing vitamin C..this is based on what i read n what i've seen...insyaAllah..she'll getting better soon..thanks again..

wardah @ fie shah said...

zz, tell Pia to take of herself ok. banyak rehat. Fie pun pernah jadi macam tu and even worse. Mmg sakit and hazab. Fie doa Pia cepat sembuh. Jgn stress, jgn stress.

ZZnoor said...

fie..thanks thanks n thanks.sy dah smpaikan pesanan awak tu n alhamdulillah she's getting better now..