Thursday, August 11, 2011

Ramadhan...

hari ni perjalanan hidup aku seperti biasa..bangun sahur...tidor..bangun..mandi...solat..siap2...gi work!  ya, tu rutin pagi. dan rutin ini akan diteruskan untuk hari2 seterusnya. bezanya?? rutin harian ni aku lakukan without my pwincezz mata bulat by my side. dia gi mane ye? huhu...gi mana dia..mmm...

Ya Allah...jap jap...lupe..dah masuk hari ke 11 Ramadhan, tak berkesempatan nak ckp...selamat menjalani bulan Ramadhan yang mulia..dan selamat berpuasa kepada sume.. huhu..i hope it is not too late.. ya lately ni sangat sibuk dengan perkara2 peribadi, penting plak tu..tapi alhamdulillah dpt dijalani dengan baik.

tahun ni tahun kedua aku berpuasa sebagai seorang suami. ya sejujurnya setiap org mahukan insan2 yang dia sayang untuk berada di sisi. kalau dulu masa bujang, i mean masa muda2 remaja dlu, duduk ngn mama ayah...blhla mama yang sediakan..but not now..not anymore..hihi..sape yang amik alih?

isteriku Zarith Sofia Zolkipli...ya, nyata dia jauh dari mata, sedangkan masa2 lain pun aku tak tentu blh hadapi stuasi ni..inikan plak masa bulan ramadhan...ya Allah rasa syahdunye...nk diingat balik masa tahun lepas, kurang atau lebih pun juadah berbuka kami ms tu..syukur, sedap dan kenyangnye dapat dirasa. alhamdulillah...

untuk little man daddy..Nur Danish Aniq..huhu...daddy slalu terbayangkan bila Danish menangis tengah2 malam..pujuk pujuk pujuk, tengok jam, laa..dah waktu sahur..hihi..no need alarm, coz Danish daddy dah ade. i really miss that moment sayang..

Ramadhan kali ni...aku yang seorang suami dan kini juga seorang ayah...nyata sepi tanpa mereka. tak henti2 tengok kalendar, bila hari dan tarikh untuk kami sume bertemu semula...moga dipermudahkan sumenye..insyaAllah.

i miss u both..mmuahhh!


4 comments:

MrS JaJa said...

insha'Allah..masa 2 sekejap jer..mggu nie dah pun nak jumpa penghujung..(tapi saya xnak jumpa penghujung mggu nie, sbb sy nak sentiasa bersama dengan suami sy).

en zz, sila tukar wording2 kat "ada apa dengan aku" ..awk bukak daddy to be lg, awk mmg dah daddy sekarang..hehehe

ZZnoor said...

insyaAllah jajajaja...

ye ye ye! sy sudah tukar! sudah update! tq jajajaja!

..::SangRatoo::.. said...

tahniah..sudah jadik daddyyy...kem salam pada sopie ye :) dan suruh sopie siomkan danish utk mummy jue :)

ZZnoor said...

thanks jue...alhamdulillah..akn sy smpaikan pd sopie ya..