Wednesday, June 30, 2010

My birthday & duriannnn!!!

Kebetulan dengan ape yang berlaku, rupe2nya memang benar ade hikmahnya. Agenda 'miss flite' pagi td masih menjadi rahsia abadi (buat masa ni la..). Mama masih tersenyum bile mengingatkan sume tu. huhu...

"Eh..esok 24 hb kan??birthday GG. Ayah br teringat.." ye ye ye. birthday aku esk. "Mm...xpe miss flite, blh celebrate ngn mama ayah dulu..hihi. okok, mlm ni kte celebrate ye" yay!! ya, since flite aku 'ditunda' esok, so det aku leh celebrate my birthday wit my family & my lovely wiffy, mrs pwincezz mata bulat...alhamdulillah.

Ya..tahun ni, 1st time aku dpt celebrate my birthday with my wiffy. Of coz its very special special n special for me. Allah kurniakan aku isteri pada hari lahirku yang ke-27. Hadiah yang paling bermakna..hihi...jap jap...since dh rewind ni kan, aku nk rewind lagi skit..hihi
  1. 25th birthday (2008) : got girlfren
  2. 26th birthday (2009) : got fiancee
  3. 27th birthday (2010) : got wife

Analisis yang menarik..hihi. Tu je yang aku nak 'rewindkan'. hihi. So mlm ni, ayah wanna buy me n family a dinner. yes yes yes! besh! venue? Mama chop Papa grill, Paroi. tapi dh tuka name, ape ntah..tak ingat lak.

Menu yang menjadi santapan kitorang, western food. Memang mantop!! This is one of my family's faveret restaurant. Kalau teringin chicken chop, memang ke sini la kami. Once dah nak abish mamam, mama said..."G, pasni mama ayah nk gi umah maksu. Nk jenguk farhan sblum dia gi Arau (Uitm). Nak ikot tak??"..."Ok ma...".

So this will be the 1st time for mrs pwincezz gi umah maksu. (Misi menziarahi sanak sedara slps berkahwin bermula).

Sampai je kt umah maksu, wak yusak & wak long pn ade. Rupe2nye, wak yusak dtg bwk durian dr kampung!! ape?? durian?? (nadi & jaja,jgn jeles..kami mkn durian..besh gilerr..hihi). Aku khabarkan pd sume, yg mrs pwincezz ni suke gile makan durian. Rezki rezki..memang rezki kami. Suke aku tgk mrs pwincezz makan durian...paksu maksu pun sama...sume br tau yang wiffy aku ni suke mkn durian..

Once mama dah pun bercerita dgn maksu psl peristiwa pg td...2 org beradik yg comel ni pun ckp kt aku n mrs pwincez..."kan..ade hikmahnya..dpt celebrate birthday ngn family..den dpt makan durian lagi..."..aku n mrs pwincezz pn senyum...alhamdulillah.

3 comments:

Mrs Sayang said...

Duwian yg sedap..ASLI dr dusun wak yusak..mmg ade hikmahnyee...conok kn Hubby..rezeki kta...sayang nk duwian lgi evendo smlm dh mkn..hihihi...Cayang badak chumbu ni tau...

Sue-Rya Qistina said...

Happy belated birthday zz..semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki...aritu dah set dah ur birthdate kt my phone..tapi xmo ganggu u allz ngah honeymoon...hehehe...

Sue-Rya Qistina said...

hmmm...u allz nye wedding date same date with my engagement day..hehe..semuanya kebetulan.. :)