Thursday, November 11, 2010

My day..yang penuh kekeliruan

entahlah, dari semalam...aku diberitau oleh seorang teman baik, ade 'benda' best kat booth tu...aku dengar? pegh? betul ke? aku tanya balik pada dia. lantas dia menjawab, iye. aku pun terus teruja..nak sangat tengok n saksikan sendiri.

cuma masanya semalam agak terhad. dan bila? dapat je peluang, aku terus cekup. ajak lagi seorang teman untuk bersama2 menyaksikan 'benda' menarik tu. ya, kini dah di depan mata. benar kata temanku yang tadi, tawaran ni memang menarik. cume, aku tak suke dalam keadaan camni, dalam keadaan yang tak berapa pasti. haha. serius giler bunyinye.

kali pertama, aku pandang, main2 pandang je. nak cuba, tapi malu2...temanku bertanya, berminat tak? aku kate ye. dah nampak dah pilihan hati, nak cube la yang tu. mm, okla boleh tahan. lepas tu aku beredar, temanku tanya lagi...ade yang menarik? ada..memang ada..tapi aku, biasela jarang betul2 pasti pada pandangan pertama.

pagi tadi, hari ni...aku pergi buat kali ke2. bersama temanku yang pertama bercerita pasal 'benda' yang menarik ni. dia dah beli 2 set semalam, 1 untuk dia, 1 lagi untuk adik dia. pegh..best best. aku cuba lagi, ye, maybe ini masanye. tapi, aku dah biasa, sebelum buat ape2 keputusan, selalu nak ada persetujuan dia..pwincezz mata bulatku.

petang tadi...aku pergi buat kali ke3...kali ni bersama isteri tercinta. mungkin inilah masanye. keputusan terakhir bakal dicipta. aku lihat..alamak? mane pilihan hati aku td? cube yang lain, tapi size yang same, pwincezz kata, cube yang kecik sikit...ya, baru ngam. tapi, yang ni bukan pilihan yang utama. cube bertanya pada tuan punye yg mereka 'benda' tu, ada lagi tak? huhu...dah takde lagi? ye..dah xde.

so, i luk at my pwincezz...so do her...we just smilce each other...less words, more expression. wic is more to uncomfortable feeling. but i'll be ok. insyaAllah. i'l take it as a 'tiada rezki' untuk diri yang lemah ini. lain kali la...

3 comments:

Nadnadnadiiiiii'ku said...

rezki awak lekat kat pia... dia yang dapat 'sesuatu' tu... sy yang convince, sebab saya terpegun tengok dia! sumpah lawa...!! maaf lah, tapi dia jadi macam princess takde cover punya!

Zz said...

mm ya...rezki dia. hihi...kan sy dah kate, mata pwincezz sy tu sgt difrent dr org..sbb tu ape yg sy nk beli, perlu ade mata dia. br sy rs sempurna.

UrBelovedWiffy said...

owhhhh sye tgh layan stim bce komen kowank..owh sgguh saya terharu..hihi..ni semua sbb awk nadi..awk yg bwk sye g c2..lau x mmg sye xtau kt c2 tersembunyi seuatu yg best...SUKE!! tenkiu awk tenkiu hubby...