Tuesday, January 11, 2011

Climax of AJL 25th!

pagi itew (ahad, 9/1/11), sempat lagi mencari barang2 kelengkapan. mm, bukan mau over, tp just nak rs puas hati dan ok untuk gi majlis tu nanti. bukan kcik, bukan calang2, tapi mega punye majlis ni! tak perlu beli byk, just tambah2 je.

seperti yang dijangka, sampai je kat perkarangan bukit jalil, kete dah mula banyak. tp sumenye tertib je, ya most of them maybe aroung kl ni jgak, so dah biase ngn jam2 ni...xde mase nk marah2, hon2 sume tu..masing2 dah faham kan...destinasi same, masa yang nak dikejar pun same, so untuk mengejar misi yang same? same2 lah bertimbang rasa. hihi.

berkali2 tgk vip card tu, kat mane ye tempat nak masuk stadium tu. orang dah start berkumpul n beratur nk masuk, while aku & pwincezz masih tercari2...cari pnye cari, alhamdulillah...jumpe gak, but stil tertanya2, betul ke ni? hihi...ok now? lane dah betul...just tunggu je la...hihi.

tbe2??? ade sekretariat dtg... "ade sape2 yg pegang kad tag warna kuning?" sambil tersenyum, aku & pwincezz tunjuk kad tu kat dia... "ok, ikut saye ye.." haha!!! part ni yang paling tunggu!! ade special lane utk kami!! dalam hati...thanks to adi...hihi. punyela panjang lane tadi...n now? hihi...ade la dlm 4 couples je dalam lane tu. best best!

show blum start, tapi gahnya dah terasa. try shot2 menarik utk capture, via D90 abang ni...mm gaye kna ada, even tu br 1st time aku betul2 pegang camera ni. (dalam hati, faidz..pls help me...). audiences dah stat penuhkan stadium...jam berpusing tanda masanya makin tiba. while my pwincezz masih mencuba cara duduk yang slesa untuk dia dan baby...wa?? dh nak start!

view tak bape best, since our seats flat je...so bile ade insan2 yg lebih tinggi adenye, maka kami...xpelah.

ok dah duk diam2! AJL time!! intro show? impressive! evergreen fran, nash n m.nasir show us why they deserve to be a legend! finalist performances? my favourite list such as yuna, tomok, hafiz, black, api & faizal tahir. dey was amazing! true performer! newcomer...esp adira...mmg leh gi jauh...keep up the gud work! interval show? medley etnik kreatif dato' siti memang terbaekk!! she still no.1!

sangat teruja dgn production team AJL, stage best! lighting cantik gils! sound system superb! omos perfect! my pwincezz & i sgt terhibur. ktorang pun suke je tgk live2 show camni...

result? mm xmo komen lebih...hihi...pendek kate, unexpected, but stil the fact is, the best deserve to gain the best. congratulation to all winners!! dont stop creating such a beautiful n great songzz & musiczz!

pwincezz...adi...jom balik...sudah penat ni...

4 comments:

UrBelovedWiffy said...

hihi..yg beshnye suh kta masuk lu sbb kita artis..seb bek elak red carpet..haha..msti My Hubby having fun kan..u love live show kan..lain kali kita g lgi ye..insyaAllah ade lgi peluang tuk kita..

UrBelovedHubby said...

hihi...'artis' tu...poyo jap. have fun btul sayang...of coz hubby have fun...ya,insyaAllah akn ade lg...

wardah said...

best nye kan. tengok kat tv pun dah grand gile. kalau kt sane mau ternganga tgk stage. hihi.

ZZnoor said...

best wak...hihi...smtimes bile tak sedar, tau2 mmg dh nganga je mulut sy n pia...hihi...