Wednesday, January 26, 2011

Jio Jin Ho & Park Gae In

mm...sekali tengok name kat atas ni, terbayang kawan aku yang main ngn MU tu, Park Ji Sung. napelah tibe2 ade frasa2 korea yang tak bape dikenali (untuk mereka yang tidak pernah menonton telenovela korea, isu ini agak sukar utk dibahaskan...) dalam blog 'Aku Ada' ni. mm pasti ade puncanye? apekah? mari kita singkap!


ceritera bermula tatkala adinda Ila Damiaa pulang ke teratak bougainvilla minggu lepas. dia punya misi kali ni, selain daripada tanggungjawab pd kerjaya, tapi rupe2nye? nak libatkan aku n the rest untuk layan dvd cerita korea. alamak? aku dah lama tinggalkan arena telenovela ni. klu dlu, ms menganggur sanay wala nang wakas jadi tatapan setia aku, tp cerita korea ni..mm aku cubela kan...


aku pernah dengar pasal 'winter sonata' (aku tak sempat nk tgk, sbb masa ni blm menganggur,hihi), autumn in my heart (ha! yang ni dr awl smpai abis aku layan..hihi), full house, my girl..tapi 'personal taste'?? mm tak penah dengar, tak penah tengok lagi.. bak kate ila, mau racun bg'G n kak pia dgn cerita cinta korea...haha...boleh ke? adi? folo je la...
  

pulangnye mom & pap ke kuching, terus ila mulakan misi dia. dr rabu malam... berturut2 siang dan malam...layan je cerita 'personal taste' ni. biaselah cerita korea, intisarinye penuh dgn sweet comedy romantic, ya memang dah blh agak, klise jalan ceritanya, tapi? tetap best!! ah tidaakk!! ila berjaya!!!


so name kat atas tu, nama hero & heroin le...'personal taste', sape yg belum tengok, blhla cari kat kedai2 dvd berhampiran anda...layan 16 episod sumenye. saje2 nak destresse kan dri, blh mencuba. rasenye cerita ni tak kuar lagi kat malaysia, so dvd will be the best choice!!

*percayalah, kisah ini akan berterusan...next cerita? 'playfull kiss' maybe...

10 comments:

MiSz JaJa said...

saya suka gilerrrrrr citer My Girl...2 memang drama the best korea, bagi sy lah..hihihi...sama jer ngan budak rumah sy 2, si pija 2...hayooo, tiap malam tengok citer korea...percaya lah, kalau telenovela nie, jangan mulakan tengok, pasti melekat lepas 2...kan kan kan...

UrBelovedWiffy said...

oooo My JIN HO..I LOVE UUUUUU!!!! termimpi2 ngn jin ho ni ha...omg dia sgt encem la hubby...sayang sukeeeeeeeeeeeeee....nk kish peluk dia tipa2 mlm..oopzzz terlebih sudah...oooo nk jugak nk jugak....cte ni mmg layan..mmg wat aku gilaaa...damn!!! xleh lpe la Jin Ho....

MiSz JaJa said...

dah tengok my wife is the gangster? citer 2 pun best...

ZZnoor said...

jaja?? yap my girl best! tp sy 'lompat2' gak la...tp my sister mmg xpnah miss..cite tu best!! muke heroin cite tu mirip 'Park Gae In' sy..(hihi...tlebih sudah...pwincezz mata bulat namo mawah..mmuahhh)
dah terjebak dah pon ni wak...xleh patah balik dah...

UrBelovedHubby said...

sayang!!! oo ur jin ho ye? my gae in la..hihi...
best kan cite ni...
slalu je buat kte senyum2, gelak2, sedih2 pun ade...apelah diorg, suke buat cite yg memaksa kita utk ubah2 emosi scara tba2...hihi..
cant wait 4 next!!

ZZnoor said...

my wife gangster?? ganas bunyinye tu...nanti tanye ila...dia tauke skang...haha

Galuh Cendra Kirana said...

My Sassy Girl beshhhhhhh jugakkk!!!!

..FAIDZ NOOR.. said...

haha..abg den pun dah mnt korea?..
parah..tp mmg lyn der..comel cter dia bro..haha..

MiSz JaJa said...

ye ye my wife is a gangster...citer 2 filem..my wife is a gangster 1, 2 & 3...best citer 2..wife dier ketua kongsi gelap, sangat ganas...husband dier pulak bodo2 jer..kelakar citer 2, dan boleh wat menangis jugak, sebab sangat touching...later, korang tgk lah yer...

ZZnoor said...

nampaknye, pelbagai komen positif diterima. ahaks! hihi..dgn ini sy memutuskan, sesi tayangan telenovela korea akan diteruskan!!