Monday, January 24, 2011

Grown up...

selsema kali ni lain macam plak rasenye. lambat kebah lantaran sok sek sok sek menahan hingus dr terus meleleh. bila dibuang, tak sampai setengah jam, wujud lagi 'benda' tu. ubat? dah berkali2 ditelan, tapi blum mampu elok sepenuhnya.

bezanya kali ni, sesak nafas tu dah kurang, sbb tu efek yang paling sakit kalau bab selsema ni. huhu. entahla, xmo la salahkan ubat, maybe ni lah akibatnye klu dah sakit datang sekali sekala. klu dah kena, bwk bersabar la ye.

sabtu hari tu (22/1/11), bangun pagi2, even tak bape pagi sangat...huhu, sbb hari tu la nak betul2 berehat. but still? untuk hari tu, ada program untuk aku & pwincezz mata bulat. wat is it? ya...wat check-up untuk my beloved pwincezz mata bulat. kami mau tengok perkembangan baby...klu dkira2, ha! dah masuk 11 minggu lebih. alhamdulillah..mm dup dup dup dup.

nevesnya mau tgk baby...moga2, baby sihat, membesar bagai johan ye..hihi. bukan2, seiring dgn pewut mummy yang kian comel itew..hihi. senyuman doktor itu sering buat saya & pwincezz rase tenang. bila dah cek, bila dah scan...wa?? byk perubahan from the 1st time check-up. baby sudah ade kepala, tangan, kaki...dah gerak2?? alalala comel!!

syukur padaMu ya Allah...baby sihat, membesar dan ukuran sesuai mengikut usia baby...skang baby dah membesar sehingga 55.6 mm, compare to 17.5 mm 1 month ago...laju degupan jantung dia. since sickness pwincezz pun dh kurang, harap berterusan...syian sangat tgk my pwincezz tu, esp bila bab muntah2 tu. moga my pwincezz trus diberi kesihatan yang baik, kekuatan dan ketenangan...ni la doa saya utk dia hari2...amin.


for both of u, my pwincezz & baby... hubby & daddy selalu ade kat sini...if u need anything, insyaAllah i try my very best to fullfill ur needs. 3 months, trimester pertama dah berlalu, dan alhamdulillah, so far sumenye berjalan dengan baik. doa dr sume yang menyayangi, moga sayang & baby akan terus dilindungi Allah. i love u & u!!

10 comments:

MiSz JaJa said...

to mummy and daddy, elok2 yer..jaga kesihatan masing2..cayang u'lls and baby...baby, ujung tahun nie jumpa aunt and uncle k...xmo xmo, pggl we'll ibu n ayah...yeahhh!!!!!

Galuh Cendra Kirana said...

Amin... semoge adet dan baby kuat dan tihattt! Xsabar nak tengok per'kembang'an dier lahh.. <3

..FAIDZ NOOR.. said...

alhamdulillah..x sbar nk tgk baby abg gg plak!..skejap jea rasa..t8 care kak pia!luv you alL!

..::SangRatoo::.. said...

Syukur Alhamdulillah.. :)

Sue-Rya Qistina said...

alhamdulillah..perkembangan yg sihat..zz, take a good care of both of them k..ngeee~~

ZZnoor said...

jaja : yes yes! insyaAllah, kami akan jg kesihatan dgn sebaik2nya! oo, sudah cop 'ibu & ayah' ye? ok noted!

ZZnoor said...

tatak : amin amin amin..kami pun tak sabar!

ZZnoor said...

adek : alhamdulillah bro, we love u too!!

ZZnoor said...

ju : ye wak, syukur alhamdulillah.

Anonymous said...

En S.u.a.mi tankz so much untk n3 yg chumel ini..awk sentiasa mendahului sye ye..hihi..Tankz so much Hubby..slalu d cc sayang xkira ape jua keadaan..insyaAllah baby ni pun ikut cam daddy dia..doa & harapan kita trs dilindungi Allah Swt..