Tuesday, January 4, 2011

Denyutan itu...

sibuk mengira perubahan masa, ye masa bergerak, masa berubah. masa tu kan emas, kiasannya masa itu sangat berharga. masa yang dah limpas ataupun lepas takkan mampu diulang semula, melainkan ada kuasa magis ala kuasa pasir dalam prince of persia. makin banyak pasir, makin banyak masa boleh dikembalikan. aha!

tu hanya kisah mitos yang diadaptasikan oleh mainan video popular tatkala zaman awal 90an dulu. best wo game tu!! mau main? cari cd game skang! hihi. apepun, sometimes people prefer to stay at one time, coz they felt that they've been in safe place, dah terlalu selesa dengan keadaan semasa. takut nak bergerak, sebab takut dengan perubahan yang tak dijangka, mungkin tak suke langsung dengan perubahan. impossible!

denyutan itu...dah 9 minggu usianya. alhamdulillah, besar kuasaNya untuk mewujudkan anugerah yang kecil itu. dup dup dup dup, denyutannya sihat, selaras dengan saiz semasa bersama usia. my pwincezz asked some infos & advices from doctor, so far...everything's fine. we smile, signs of grateful, thats our hope. mohon terus diberi kekuatan, kesihatan dan perlindungan pada both of them...biarlah masa ini terus berubah & bergerak, agar denyutan jantung itu akan terus berdegup.

9 comments:

UrBelovedWiffy said...

Alhamdulillah Hubby..kini dia 9 minggu..ade byk minggu lgi nk d tempuhi..insyaAllah semuanya selamat..sayang taku tuk msa2 akn dtg..kta sme2 berdoa ye..terima kasih kerna penat lelah Hubby mnjge sayang sepjg mse ini..love u more..

Nadnadnadiiiiii'ku said...

mohon terus diberi kekuatan, kesihatan dan perlindungan pada mereka berTIGA. amin.

NM02 said...

tahniah utk kamu berdua. jaga pia sebaik baiknya tau. jgn bagi dia sedih nnt baby pun sedih.

sempurna sudah kehidupan kamu berdua.

UrBelovedHubby said...

sayang...
alhamdulillah...comel je kan baby dah 9minggu...berhati2 is better than rase takut...insyaAllah, everything will be fine.

ZZnoor said...

nadi..ye..doa dan harapan yang same..syukran

ZZnoor said...

time kasih kak iena..insyaAllah, her happiness is d most important thing rather than anythng else...

ct shah said...

salam gg.blogwalking dari blog pia.congratz to both of u.seronok tgk org mengandung sbb teringat dulu2..hehe..jaga pia baik2.diawal kandungan ni kena byk rest,takleh wat keje berat2 dan kena makan yg berkhasiat.

ZZnoor said...

terima kasih wak..ya,insyaAllah sy akn jg sofia baik2,bkn hnya skang, tp setiap masa...(jenguk2 le slalu blog ni ye...tq)

Sue-Rya Qistina said...

buat zz n pia, A MILLION CONGRATES from me..hehe..akhirnya both of u akan bergelar ibu dan ayah..insyaAllah, moga2 diberi kesihatan dan perlindungan dari Allah..happy for both of u..