Wednesday, March 9, 2011

My Baby Move!!

mm...perut dah kenyang...alhamdulillah...after dinner mlm td, terus je duduk depan tv mengisi 1 jam sebelum waktu tidor. ape lagi, Glee mengambil giliran untuk 1 jam yang seterusnya. sangat sangat puas tengok tv skang ni, ape tak nye?? amik kau sound home theater trus...las week dok bising pasal tv bisu kan. isnin hari tu, lagi best...layan blue ray disc tokyo drift. peghh...sound superb!! bergegar dinding umah...hihi...kepuasan maksimum.

glee...episod malam tadi best...gwyneth paltrow as a guest star, walawe...best tgk dia nyanyi.. lagu pun best best..pastu diselang-selikan dengan 'asmara 2' yang tampak gayanye makin complecated cite tu. mm...

tengah2 best layan tv..tbe2?? "hubby hubby..cepat cepat...!!" my pwincezz terus tarik tangan aku letak atas perut dia.. mmm...mmm...haa? baby gerak2?? "sayang?? baby gerak ni!!" "ya...baby moved hubby.."

i'm speechless...nothing else i wanna say, rather than just...alhamdulillah...teruja dengan kuasaMu. buat pertama kalinya, aku dapat rasa 'pergerakan' itu, dan insyaAllah..ini adalah permulaan yang sangat baik. ada satu frasa yang menarik...

perkembangan janin minggu ke-18
" mulai usia ini, hubungan antara ibu dan baby kian terjalin erat. tak mustahil setiap kali ibu rasa gembira, sedih, lapar atau sebagainya...baby pun akan merasakan perkara yang sama... "

sangat comel frasa ni...serius...betul jugak kan..tapi, ni minggu ke 18, which is this week la..tapi? untuk minggu2 yang sebelumnya? pwincezz mata bulat selalu lapar den kate baby mau makan...mm, hihi..xpela..anyway, this is amazing progress n i assume there's more wonderful things to come..ya lets pray.

4 comments:

UrBelovedWiffy said...

hihihi..En Suami sayang ni mmg slalu teruje lebih..yg mbocorkn rahsia sayang preggy lu pun hubby gak..siap letak kt FB..haha..yg tu klaka..punye la lme sayang xbukak FB skali bukak FB hubby makaiiii penuh ngn komen2...hihi..BERTIA KEGEMBIRAAN harus d kongsi bersama hrp dpt dterima pun dgn cara gembira...baby kita dh move..dh omoz 5 months dlm pewut mommy ni..insyaAllah trs mbesar n moved ye sayang....

MiSz JaJa said...

bestnyerrrrrr...nak rasa jugak nanti...baby main bola 2...bayang2 MU dah ader..hehehe

wahida said...

alhamdulillah...mmg seronok dan teruja bila dpt rasa baby tu menendang2...

akak tumpang hepi...

jaga pia baik2...

ZZnoor said...

insyaAllah kak...i will!!