Thursday, May 6, 2010

AKU Lambat!!! tragedi 'merah' atas 'kertas kuning'.

Huhu...not gud not gud!!
Lepas je jemput my pwincezz mata bulat...tibe2 jam...jam yang tak biasa la orang kata. Jam kat area rumah dia lak tu. Pernah gak jam camni sebelum ni, tapi takde slow sangat sampai camni. huhu...

Even waktu gerak ke ofis, actually still sama, tak terlalu lambat, tak terlalu cepat. Tapi disebabkan benda2 yang tak diduga camni lah buat aku, pwincezz mata bulat & nenek Hajjar terpaksa fikirkan apa alasan nak tulis kat 'kertas kuning' tu nanti.

Dulu, masa kat rumah pwincezz mata bulat yang lama, which is kat Cheras dulu, jam2 ni bukan lagi benda pelik. Nak dibayangkan lagi...masa mula2 aku start jemput dia masa nak gi ofis sama2 dulu...masa tu...mm..mm.. bulan Jun 2008. Ehm...rilex je..jalan tenang je. And then, since highway tol besraya (rasanya la) dah free, mulalah orang2 kat KL ni guna jalan as alternative. Impak?? apa lagi...jam yang teramat le..begin around May 2009 rasanya..since on that, adalah sampai 4 kali (per month, kiranya ni rekod paling buruk la) attendence sheet a.k.a 'kertas kuning' kitorang warna merah. Alasan? memang 'traffic jam'...

Bila my pwincezz mata bulat dah pindah rumah baru...alhamdulillah, jalan2 yang 'berkaitan' tak jam, cuma untuk aku jemput dia...memang kena timing baeek punya. Sejak bulan 9 ke 10 (2009) ye? (tak ingat la plak), memang takde 'merah2' kat 'kertas kuning' tu..tapi HARI INI!!!??? 5 Mei 2010...huhu...buat pertama kalinya aku 'merah' untuk tahun ini. Lately ni, selalu pulak jam yang 'luar biasa'.huhu. Aku cuba berazam, bahawa!!! ini adalah kali pertama & terakhir 'merah' itu akan ada kat 'kertas kuning' tu...insyaAllah...kena baiki pengurusan masa la nampaknya. Nasihat untuk diri sendiri, my pwincezz mata bulat & juga nenek Hajjar..hihi.

No more 'merah' after this guyzz!!
'Kertas kuning' ye..maintain...xmo tukar warna lain...

5 comments:

ur Sayang said...

alaaa kta lmbt kn 2day..hihihi..xpe B only 4 2day..dh no more lmbt2...dh lme gler xlmbt 2day tbe2 lmbt lak...hihihi...

CiCeoN said...

Ye!!!xmO kuNing da!!peNing aku memikirkan tragedi merah tu..aduH..ape alasan aku nk bagi nie...hurm..yea!..harus perbaiki pengurusan mase!..harus gerak awal..dan kpda pwinces mata bul@t, pasni kne bgn awal sket la tau..klu lmbat..kite vRoom saJe!..hihi..shuuuuuuuuu..trs smpai oFis!..

ur B said...

tu le psl...huhu
ala...klu korang naik moto,
B nak gak??huhu...
ok, no more lambat..

Nadnadnadnadnadiiiiii said...

haha... jgn nak naek 3 org ye... merbahayaaaa.....

ur Sayang said...

alaaa asyik2 org je ken amwah bgn lmbt...mte ni ha degil nk bukak..hihi...lps ni sye akn bgn sndri gosok bju sndri..(ye ke ni)nenek aja xyah gosok dah..hihi...letak je alsan bas tutup jln..bkn tipu betul ape...sbb bas kta xleh nk gerak..ish ish...(ade ke bas mse 2??)nek motor ber3???oh tidakkkk....blh lau nenek ajja duk blkg skali....pastu B bwk lju2...wenk sna wenk cni..hihii