Monday, May 17, 2010

Superb Sunday!

Aha! dah macam BPL Super Sunday dah ni! hihi... tadi mata aku pedih...skang mere melek. Tau tak apa maksud mere melek?? ada sesapa org jaworld kat sini?? please please sorang jawab please! Mengikut kamus bahasa jaworld edisi ke 166, muka surat 61, mere melek bermaksud mata yang yang kuyu, dah macam nak tido...memang digubakan bila dah mengantuk. Untuk penjelasan lebih lanjut, sila rujuk kepada waris2 jaworld di sekeliling anda.

Nak diceritakan, semalam adalah antara hari Ahad yang panjang pernah aku lalui. Bangun je pagi2, dapat msg daripada mama...
"Salam, dah minum? bilik pengantin dah lengkap. cuma nak hias je. Nt bila gg pndah rumah, tv yang kat rumah gg tu bawak balik ye. nak letak kt bilik adek kat belakang.."


haha! good news ni!! tapi masih belum mampu nak buat aku bangun dari tido pagi2 Ahad ni. hihi.. Nak tido sikiiiit je lagi. Dalam lelap dok terbayang, macam mana la bilik aku tu ye. Tak sabar siot nak tengok. Rezki Allah kurniakan, mama ayah dh tolong 'lengkapkan' bilik pengantin aku...Alhamdulillah. Thank you mama! ayah! Love u!! (quilt tak beli lagi?? pwincezz???tolong ingatkan B ye...)

Mesej daripada mama tu betul2 buat aku tersenyum dalam tido. Hilang 'keikhlasan' aku dengan tido ni. hihi. Aku terus bangun, dan terus refer 'diari minda' aku hari ni. Since takde black & white untuk list tentatif program hari ni, so rujukan terbaik ialah ingatan secara manual le. Ada 1 lagi, merujuk kepada pwincezz, tapi xmo kena marah sebab dah inform kat aku earlier. Kalau tak ingat & buat2 tak ingat, memang 'bestla'. hihi.

Pagi tu, aku, pwincezz & nenek ajja kena gi shah alam. For what? ya, misi menghantar Usu Jo, Nia & Lisa gi jumpe Adi & Ila before konsert malam tu. Mm...since dah selalu gi SA ni, terasa dekat je. On d way ke sana, tibe2 kak sya (wazira collection) call pwincezz!! ha? amik fitting hari ni?? kebetulan!! alang2 kan...boleh terus buat fitting.


Forward terus ke butik...mm..terkesima kejap dapat tengok dress resepsi untuk kat Kuching nanti. My comment? for me...ya..its perfect. My pwincezz's comment? kena tanya tuan punye badan sendiri...nak attach gambar, mm xleh, memang kena tunggu after our wedding. Alhamdulillah, aku pun dah tengok baju aku. 1st time, since amik ukuran...1 'pelaburan' yang dirasakan berbaloi. Tak sabar nak pakai baju tu. InsyaAllah, this coming 27th May, we'll make our final fitting & proceed to fly to Sarawak.



I assume this a gud start for another memorable Sunday..
I'll continue another part... c 'ya!

2 comments:

Nadnadnadnadnadiiiiii said...

cik abg sayang, date tu salah.. kalau final fitting 27june, dah tak sempat kenduri dah yang.... hehe..sila update ye...

ZZ said...

hahaha!!!camne sy blh silap nih??
hihi..tq nad..ya ya..27 mei ye..