Sunday, August 15, 2010

Flying home...

mm...dari pagi lagi, sayu je rasanya. bila mom pap dah mule bertanya, "kul bape flite kitak malam tok..." mm...'friendly reminder', today is my last day in kuching. huhu. genap 4 hari dah rupenye. kejap je. well, tik tok tik tok, times moving.

berada di sisi keluarga mertua, aku tak pernah rase terasing, tak pernah rase tak selesa, tak pernah rase aku orang lain. they love me so much. betul cakap pwincezz, esp mom, sangat sayangkan aku, sampaikan ders a certain time (selalu kot), mom will owes gimme priority. eg, klu nak makan, "gg nk makan ape..." "gg suke ape...". sort of la ye.

pap, softtalker. bila dengar bercakap n bercerita, sejuk je rasa hati ni. pap suke bercerita dan aku plak suke mendengar. sambil2 tu, pap akan ajar words s'wak, den translate to bm, just nak ensure yang aku faham ape yang dia cakapkan. ya, slang sarawak pap sgt kuat. dont worry pap, insyaAllah, kamek faham. hihi. dets my mother & father in law. selalu nak yang terbaik untuk anak & menantu kesayangan mereka. alhamdulillah.

today is my last day bersahur dengan pap mom, my last day berjemaah subuh di surau darul falah, my last day berbuka di kuching...untuk pwincezz, hari ni...dia biasenye akan lebih banyak diam, tanda dia sebenanye tak sanggup nak tinggalkn family dia even beberapa ketika. we're flying home...

1 comment:

Sue-Rya Qistina said...

zz: wah, kamu ni betul2 menantu kesygn mereka ye..hehe..ish...cmne la raye sue with family in law nnt ye...??hehehe..