Thursday, August 19, 2010

Sup sayang

freeeezzzzeee..huhu. sriusly i wanna go out from this building asap!! i'm freeze bro!! its tooooo cold being here in menara matrade. (keluhan semalam). i donno why, sbb klu nk dibanding dgn hari ni, skang...xsejuk macam semalam. atau?? sebab aku yang tak bape sihat?? mm.. aku rasa semalam memang sejuk luar biasa.

simptom fever aku tak menular dengan 'jayanya'. alhamdulillah hanya semalam. tapi hari ni, my nose still lagi tersumbat. tu la td, aku meeting ngn bos, explain my paper work to her, dia dh tau aku tak bape sihat. idong dah tersumbat, fhm2 sendiri le camne bunyi sore aku ni.. dah macam sore ning nyanyi 'mama papa'. hahaha!

ya, disebabkan ketidaksihatan aku ni, my pwincezz intend to cook a special soup for me. hah! gud newz! another new recipe will be in her cook's book. hihi. resipi rahsia mom untuk pwincezz. so, apekah hasilnye?while waiting our soup ready, aku lak sediakan air, menu? fruit cocktail wit 7up lemon. hah!terbaeekk!


ya, main dish! sup sayang name dia.

our side dishes, kite ad sayur grg kacang buncis, sambal kicap, den kek choc daim.

wala!! bismillah. dah blh brbuka!! smalam ye..bkn skang.hihi. table deco? mr hubby yg buat. (nak jugak)

yay! alhamdulillah berjaya! sup ayam pwincezz menjadi. ni la juadah berbuka aku semalam. dap dap. pwincezz masak lebih, blh proceed untuk sahur skali. sup memang elok utk orang2 yang xbape nak sihat ni. gud for us!

tq sayang for the soup!! nanti leh buat lagi... alhamdulillah..eerpp. sendawa kenyang. hihi tu smalam, bukan skang ye.

5 comments:

Mrs Sayang said...

Hubby,
baik ckp trs trg..betul ke sedap sup Sayang tu??hihi My 1st tym tau msk sup..hope Hubby chuke ye..lain kali Sayang try msk lgi..kali ni lebih baik dr smlm..insyaAllah..try cri lain resipi gak...conok msk tuk Hubby Sayang ni..muahhhhhh..opz poce...

my-niezzareena said...

tapau skit bleh

Mr Hubby said...

Sayang:
mm..ok, it just kurang garam je sayang. yg lain ok, besh! dap dap! ye ye,hubby suke sayang masak utk hubby!

Kak iena:
boleh..meh gi flora...kna wat apntment lu ngn pwincezz saye tu..hihi

Sue-Rya Qistina said...

gg, ni sup kentang+soo hoon+ayam ke?nmpk cedap..yummy2..hihi..tahniah la pn pia sbb dh pandai masak..good job..

Mr Zz said...

sue, absolutely rite!!